EXPEDITEUR / FREIGHT FORWARDER FCL & LCL CONTINENTAAL RAIL


Voor onze vestiging in Tilburg zijn wij binnen het team van Intermodal Freight Management op zoek naar een ervaren Expediteur / Freight Forwarder. Binnen deze snelgroeiende Business Unit worden zowel import als export van FCL containers en LCL zendingen behandeld. kennis van Rail business is een pré.


De ervaren Expediteur Import draagt zorg voor de kwaliteit van de continentale rail services werkzaamheden. Je bent hét operationele aanspreekpunt van een groep (inter)nationale klanten. Daarnaast behoort het samenspel met leveranciers (rail operators, tractie leveranciers, vervoerders, agenten e.d.) tot de dagelijkse werkzaamheden om het gewenste, hoogwaardige serviceniveau te kunnen waarborgen.


In de rol van Expediteur houd jij je bezig met het plannen/coördineren van de containers per rail van en naar Europa en China, hier kan ook het voor- en natraject (door to door) deel van uit maken. Je verzorgt ook de begeleidende documenten voor deze transporten. Samen met de transportplanner zorg je voor een correcte afwikkeling van de opdrachten. Je onderneemt alle acties die nodig zijn om de leveringsvoorwaarden die met de klant zijn afgesproken na te komen. Een veelzijdige functie waar je jouw tanden in vast kunt bijten! 

JOUW TAKEN


 •      Je bent medeverantwoordelijk voor het verder bouwen aan ons LCL-netwerk binnen             Europa en van/naar China;
 •      Je bent verantwoordelijk voor een rendabele uitvoering van opdrachten;
 •      Op correcte en heldere wijze contact onderhouden met klanten, terminals, douane,             transporteurs en leveranciers;
 •      Met collega's communiceren / overleggen over bijzonderheden in de dagelijkse
       planning;
 •      Het maken van bindende afspraken met klanten binnen een vastgesteld kader;
 •      Controleren van inkomende facturen en ritrapporten ten behoeve van nacalculatie en
       facturering;
 •      Op de juiste manier vastleggen in het software pakket. 

Je bent zelfstandig en in de dagelijkse hectiek van de internationale transportstromen kun jij de rust en het overzicht bewaren. Je bent kostenbewust en in staat om creatieve oplossingen te bedenken. Daarnaast heb je een flexibele, enthousiaste en professionele instelling. 

WIJ VRAGEN

 •      MBO+ / HBO werk- en denkniveau en een afgeronde logistiek gerelateerde opleiding; 
 •      Ruime ervaring als expediteur. Kennis van LCL zendingen is een pré, evenals kennis van       rail business;           
 •      Een enthousiaste teamplayer, open voor het werken binnen een multicultureel team;
 •      Commerciële en klant- en servicegerichte operations instelling en een goed cijfermatig         inzicht (kennis en inzicht in de financiële afwikkeling van dossiers); 
 •      Kennis m.b.t. douane documentatie; 
 •      Vanwege de veelvuldige interne en (internationale) externe contacten, beschik je over          een goede beheersing van de Nederlandse en Engels taal in woord en geschrift. Kennis       van de Chinese (Mandarijn) taal, cultuur en marktwerking in een pré. 
 •     Competentie als snel kunnen schakelen, vooruit kunnen denken, stressbestendig zijn          en creativiteit.  

WIJ BIEDEN


In de rol van Expediteur / Freight Forwarder krijg je veel verantwoordelijk en vrijheid. Wanneer je veel van jezelf laat zien zijn er veel doorgroeimogelijkheden en heb je de kans om alle aspecten van transport en logistiek te leren kennen. We bieden je in deze functie een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.


WERKEN BIJ GVT


Heb jij 'Passion for Logistics'? En wil je werken bij een van de meest toonaangevende bedrijven binnen de logistiek?

Bekijk onze vacatures en solliciteer direct. Staat de vacature die je zoekt er niet bij? Stuur dan een open sollicitatie.

CONTACT


GVT Group of Logistics
Afdeling Personeelszaken
Gesworenhoekseweg 4
5047 TM Tilburg

+31 (0) 13 583 85 85

+31 (0) 6 11 04 80 69