MARCO VAN GOOL

Na een kort uitstapje als kok, zit Marco weer in volle overtuiging terug achter het stuur. Het zit in zijn bloed, zijn hele familie is werkzaam in de transport sector. “Ik ben opgegroeid met een realistisch beeld van het chauffeursberoep, ik weet dat het hard werken is.” Ondanks zijn opleiding tot kok en dat hij regelmatig bevriende koks uit de brand heeft geholpen, is de horeca niet voor Marco weggelegd. “Zowel als chauffeur als kok kun je lange dagen maken, maar juist de afwisseling die je hebt op de weg, is de reden dat ik weer terug ben bij GVT.”

Nadat hij aan diverse bedrijven een sollicitatiebrief stuurde, koos Marco voor GVT vanwege de gezellige en open sfeer onderling. In 2015 begon Marco als leerling chauffeur bij GVT. In slechts een paar jaar tijd groeide hij van rangeerder en bakwagenchauffeur door naar chauffeur trekker-oplegger. Nu rijdt hij bijna dagelijks distributieritten naar België. “Ik vind het een uitdaging om op de moeilijk bereikbare adressen de goederen correct en op tijd af te leveren.” Belangrijke eigenschappen van een chauffeur zijn volgens Marco dus ook behendigheid, zelfredzaamheid en gemotiveerd zijn. “Het contact met de klanten vind ik het leukst van het werk, als chauffeur ben je toch het visitekaartje van GVT.”

Maar niet alleen het contact met de klanten speelt een rol in het werkplezier van Marco. “Ik vind het fijn dat de sfeer onderling, met zowel andere chauffeurs als met de planning, gewoon goed is. Er is altijd wel tijd voor een praatje.” Om dit contact te stimuleren, worden er door de personeelsvereniging van GVT regelmatig activiteiten georganiseerd. “En je moet natuurlijk ook blijven communiceren met elkaar, verwachtingen uitspreken. Op die manier staan de neuzen dezelfde kant op en treed je als één team naar buiten.” Marco luistert onderweg meestal naar Radio 10 en Guus Meeuwis. “Maar op de meest gezellige feesten wordt eigenlijk altijd ‘foute party’-muziek gedraaid!”

Samen met zijn vriendin Wendy, woont Marco in het dorpje De Vaart, vlakbij Dongen. “We zijn allebei door de week heel druk met werk. Ook al ben ik ’s avonds wel lekker thuis, vaak is dat toch pas laat. Daarom ben ik op vrijdag extra blij dat het weekend is!” Zelfs in het weekend zit Marco niet stil. “Op zaterdag even naar de bouwmarkt, om thuis weer te kunnen klussen aan een van onze projecten.” Eén avond in de week is Marco te vinden bij Dolfijn Bowling in Tilburg: “We hebben een team van chauffeurs en koks, dus noemen we onszelf de Foodtruckers!”

De les die Marco anderen zou mee willen geven is dat je niet moet vergeten om te genieten en dat je nooit te oud bent om te leren. 

"Chauffeur is het mooiste beroep wat er is, je krijgt er alleen wel vieze handen van!"


WERKEN BIJ GVT


Heb jij 'Passion for Logistics'? En wil je werken bij een van de meest toonaangevende bedrijven binnen de logistiek?

Bekijk onze vacatures en solliciteer direct. Staat de vacature die je zoekt er niet bij? Stuur dan een open sollicitatie.

CONTACT


GVT Group of Logistics
Afdeling Personeelszaken
Gesworenhoekseweg 4
5047 TM Tilburg

+31 (0) 13 583 85 85