REGINA SCHOONDERMARK

Ondanks dat Regina het beroep bij toeval ‘ingerold’ is, is ze alweer 22 jaar chauffeur. “Ik had al allerlei baantjes gehad en werd toen gevraagd om te solliciteren als chauffeur. Nu zou ik niet meer anders willen.” Samen met vriend Dennis woont Regina in Waspik, vergezeld door chihuahua Tippi en dwergpinscher Muis. “Het liefst ben ik lekker thuis met mijn vriend en onze hondjes. Soms zou ik wel willen dat ik met ze kon praten.” 

Regina’s motto is wellicht cliché, maar zeker niet minder waar: ‘Geniet van het leven’. En dat doet ze ook zeker. Omdat Regina haar fulltime werkweek in vier dagen kan doen, houdt ze tijd over voor haar hobby hiphopdansen. “We werken een half jaar aan één dans en mogen dan afdansen. Echt cool toch.”

Voor een chauffeur is het belangrijk dat hij of zij het in ieder geval leuk vindt om auto te rijden en onderweg te zijn. Laat autorijden nou precies datgene zijn wat Regina het liefste doet. “De vrijheid, het contact met de klanten en keihard meezingen met nineties muziek op Radio Decibel vind ik geweldig!” Regina heeft zo al regelmatig prijzen gewonnen op de radio. Als chauffeur kun je natuurlijk alle acties in de gaten houden. “Het gaafste wat ik ooit heb gewonnen was een volledig verzorgde 10-daagse reis naar Malta!” 

Dat Regina een van de weinige vrouwen in een mannenwereld is, maakt voor haar geen verschil. “Ik word altijd hetzelfde behandeld als mijn mannelijke collega’s. Al denk ik wel dat men eerder geneigd is om mij even te helpen bij zware goederen. Maar dat komt ook wel door mijn eigen instelling!” Want Regina is eigenlijk altijd vrolijk en enthousiast. Dat helpt haar bij het opbouwen van de relatie met de klanten waar ze komt. Of het iets is voor alle vrouwen? “Je moet wel stevig in je schoenen staan en iets kunnen natuurlijk.”

In 2016 werd Regina door GVT benaderd om als bakwagenchauffeur te komen werken. “Wat ik prettig vind is dat het contact met de chauffeurs onderling, maar ook met de planning, gewoon goed is. Je wordt vrijgelaten en kunt zelfstandig je rit rijden, zonder dat je steeds op je vingers gekeken wordt.” Inmiddels is Regina ook mentorchauffeur om de nieuwe collega’s de kneepjes van het vak te leren. “Ik loop alle stappen met ze door, zoals de boordcomputer, printen van bonnen, gebruik van de klep en het lossen van goederen. Ik probeer ze ook wel bij te brengen dat het belangrijk is om kalm te blijven in het verkeer en rustig te rijden.” 


WERKEN BIJ GVT


Heb jij 'Passion for Logistics'? En wil je werken bij een van de meest toonaangevende bedrijven binnen de logistiek?

Bekijk onze vacatures en solliciteer direct. Staat de vacature die je zoekt er niet bij? Stuur dan een open sollicitatie.

CONTACT


GVT Group of Logistics
Afdeling Personeelszaken
Gesworenhoekseweg 4
5047 TM Tilburg

+31 (0) 13 583 85 85