RIAN SPAPEN

Rian is 50 jaar, al 27 jaar getrouwd met Angelique en woont met zijn gezin in Rijen. Hij is vader van 3 kinderen, twee zoons van 20 en 17 jaar en een dochter van 16 jaar. Naast dat Rian chauffeur is bij GVT, heeft hij zijn eigen bedrijfje voor wielrenners. Hij onderhoudt en verkoopt wielrenfietsen en adviseert wielrenners tijdens wedstrijden. 

Wielrennen is altijd al zijn grootste hobby geweest. Reed op zijn 18e zelfs in de nationale selectie en combineerde het wielrennen met zijn tijd in dienst. Daar haalde Rian ook zijn C- rijbewijs, nog voordat hij zelfs maar één rijles in een normale auto had gehad. 

Zijn loopbaan als chauffeur startte Rian bij een horecagroothandel, waar hij doorgroeide naar planner. Voordat Rian begin 2018 bij GVT kwam werken, werkte hij als chauffeur in containertransport bij een afvalinzamelingsbedrijf. Dat er ook op zaterdag gewerkt werd en dat het fysiek erg belastend is, heeft Rian doen besluiten om na een tip van een van onze planners te solliciteren bij GVT. Al snel voelde Rian zich goed op zijn plek. “Bij GVT is het goed geregeld. Er is een cao met pensioenregeling, ik krijg elke week een overzicht van mijn gemaakte uren en voor iedereen is er bedrijfskleding. Er wordt goed voor ons gezorgd!” 

Voor chauffeurs is het belangrijk dat ze rustig en oplettend zijn, vindt Rian. “Je moet beseffen dat je met een vrachtwagen op pad bent.” Daar hoort een bepaalde verantwoordelijkheid bij. In de toekomst zou Rian graag een van de mentorchauffeurs bij GVT worden voor het inwerken van nieuwe chauffeurs, hen te ondersteunen en als aanspreekpunt bij mogelijke vragen. “Ik ben een positieveling. Het is overal wel iets, maar je hebt zelf in de hand hoe je daar mee omgaat. Mijn glas is halfvol en dat zou ik anderen ook graag mee willen geven.”

“Net als elke chauffeur geniet ik van de vrijheid op de weg. Geen 9 tot 5 kantoorbaan, mijn werk is klaar als mijn rit gereden is en de klanten hun goederen hebben ontvangen.” Omdat Rian dagelijks vaste ritten en klanten heeft, ziet hij steeds meer bekende gezichten. “Het leuke is dat je ook echt een band opbouwt met klanten. Je weet precies waar je moet zijn, maakt een praatje, krijgt een keer koffie.”

Onderweg luistert Rian naar Guus Meeuwis, Acda & De Munnik en Kensington. “Van Acda & De Munnik ben ik vanaf het eerste moment al fan. En Guus komt regelmatig bij ons over de vloer. Zijn zoon is ook fervent wielrenner.” 

Rian is een echte familieman, trots op zijn gezin. Zijn oudste zoon woont dan wel op kamers in Nijmegen, elk weekend komt hij terug naar huis. “Ik ben het meest gelukkig als de zon schijnt en ik met mijn vrouw en kinderen lekker op een terrasje zit. Niets hoeft. Gewoon genieten.” Verder heeft Rian weinig meer te wensen, hij geniet van de kleine dingen en probeert overal het positieve van in te zien. “Al zou weer kunnen lezen zonder leesbril wel een uitkomst zijn.” 

Het motto van Rian: ‘Pluk de dag!’


WERKEN BIJ GVT


Heb jij 'Passion for Logistics'? En wil je werken bij een van de meest toonaangevende bedrijven binnen de logistiek?

Bekijk onze vacatures en solliciteer direct. Staat de vacature die je zoekt er niet bij? Stuur dan een open sollicitatie.

CONTACT


GVT Group of Logistics
Afdeling Personeelszaken
Gesworenhoekseweg 4
5047 TM Tilburg

+31 (0) 13 583 85 85